Doorrolstellingen zijn magazijnstellingen met hierin gemonteerde rollenbanen. Er zijn verschillende soorten doorrolstellingen samen te stellen. Zo zijn er bijvoorbeeld doorrolstellingen voor pallets, maar ook voor kleinere ladingen als dozen of kratten.

Doorrolstellingen voor pallets

Doorrolstellingen voor pallets hebben het voordeel dat zij tot 60% minder ruimte in beslag nemen dan statische palletstellingen.

De pallets worden aan de ene kant van de stelling op de rollenbaan geplaatst en door de hellingshoek in de rollenbaan de pallets door naar de andere zijde van de stelling. Hier worden de pallets er weer uitgenomen en werk je dus automatisch via de FIFO methode (First In First Out). Daarnaast betekent dit dat je tegelijkertijd kunt laden en lossen. Eén heftruck zet de pallets in de achterzijde van de doorrolstellingen en een andere heftruck kan pallets aan de voorzijde van de doorrolstelling ophalen. Deze methode wordt vaak toegepast als bufferopslag in de voedingsindustrie of drankenindustrie.

doorrolstelling

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Doorrolstellingen voor dozen en kratten

Doorrolstellingen voor dozen en kratten zijn een belangrijk onderdeel in de supply chain voor onderdelen van bijvoorbeeld assemblagelijnen. Door de onderste palletstellingen te voorzien van rollenbedden, ontstaan er picklocaties op de lager gelegen niveaus en kunnen pallets met bulk op de hogere secties worden opgeslagen.

Door het onderste deel van de palletstellingen om te bouwen naar doorrolstellingen en zo picklocaties te creëren, is deze combinatie ook ideaal voor bijvoorbeeld E-commerce.

 

 

doorrolstelling-2