Voor het opslaan van pallets wordt in een magazijn vaak een palletstelling gebruikt. Bij een palletstelling sla je pallets op in horizontale rijen met meerdere verdiepingen. Hierdoor kan in magazijnen of andere logistieke situaties veel ruimte worden bespaard ten opzichte van het plaatsen van pallets op de grond. Doordat de goederen in palletstellingen kunnen worden opgeslagen tot ruim 10 meter hoogte, bespaart een onderneming vloeroppervlakte en kan het bedrijf dus meer goederen plaatsen op minder vierkante meters. Voor het opslaan van pallets in palletstellingen wordt gebruik gemaakt van een vorkheftruck, een reachtruck of een hoogbouwtruck.

De palletstellingen van DiT Bedrijfsinrichting zijn van hoge kwaliteit en zijn te verkrijgen in diverse afmetingen en draagvermogens. Daarnaast zijn ze ook in diverse kleuren leverbaar. De meest gangbare kleuren zijn blauw (jukken/staanders) en oranje (liggers), maar op aanvraag kan hier van afgeweken worden. Een palletstelling bestaat uit minimaal 2 jukken of staanders die met elkaar verbonden worden door liggers. De liggers zijn steeds weer in hoogte aan te passen door de vele inhaakmogelijkheden.
Let wel op; de hoogte van de liggers heeft invloed op het draagvermogen van het vak.

Een palletstelling kan ook gebruikt worden om losse producten in te plaatsen. Hierbij wordt er een legbord of rooster geplaatst op de liggers, waardoor er ruimte ontstaat om de producten te plaatsen. Op onze webshop kunt u terecht voor actuele prijzen en aanbiedingen.