Magazijnstellingen keuren is al enkele jaren verplicht volgens de Arbeidsomstandighedenwetgeving. Hier wordt namelijk het keuren van arbeidsmiddelen verplicht, waaronder stalen opslagsystemen als magazijnstellingen vallen. Vanuit de Arbowet wordt verwezen naar het Arbeidsomstandighedenbesluit waarin het keuringsproces en de keuringseisen van arbeidsmiddelen zijn beschreven.
Het keuren van magazijnstellingen is in 2008 vastgelegd als een verplichting in de Europese norm EN15635. Voor België is dit NBN-EN15635 en voor Duitsland DIN-EN15635. Volgens deze norm bestaat er een onderhoudsplicht voor magazijn- en palletstellingen en moet een deskundige magazijnstellingen keuren op 3 momenten:
– Na ernstige (aanrijd)schade
– Na plaatsing, verplaatsing of verbouwing
– Periodiek met een minimum van 1 x per jaar (12 maanden)
Laat nu uw magazijnstellingen keuren door de gecertificeerde keurmeesters van DiT Bedrijfsinrichting en ben verzekerd van een veilige werkomgeving voor u en uw werknemers. Wanneer wij magazijnstellingen keuren, krijgt u na afloop van het keuren magazijnstellingen van ons een rapport met daarin een verslag van de keuring en onze bevindingen. Tevens zullen wij u adviseren in de verdere mogelijkheden om de afgekeurde stellingen te repareren of te vervangen.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden en een scherpe prijsopgave.

DiT Bedrijfsinrichting is vooral actief in Eindhoven, Den Bosch, Helmond, Uden en Veghel, maar werken en leveren door heel Nederland en België.